Gemensam tvättstuga

Det finns både för och nackdelar med gemensam tvättstuga. Det är ju behändigt att slippa ha en tvättmaskin och ev torktumlare/torkskåp i lägenheten. Det tar ju ganska mycket plats och i mitt lilla badrum hade jag knappt själv fått rum om en tvättmaskin skulle in där. Visst det får säkert plats en liten variant men nja är inte jättesugen på det egentligen. 
Nackdelarna är ju ganska många om man nu vill fokusera på dessa, du kan inte alltid tvätta när ud spontant vill/behöver, nån kan ha tagit dina maskiner(händer dock väldigt sällan), det är tvättmedelsrester och sköljmedel på fel ställe. Jo så visst kanske ska man överväga en maskin i badrummet. Nu har jag ju fördelen att jag varken betalar extra för el eller vatten så på så sätt är det ju grymt bra. 
Började reflektera lite mer nu sist jag tvättatde. Mitt tvättmedel doftar inte speciellt mkt vilket jag tycker är bra. Men asså när jag öppnade upp luckan från maskinen efter min första tvätt, det bara stank jättestark doft av tvättmedel/sköljmedel. Inte en doft jag uppskattade heller. Så nu luktar mina kläder nån annans tvätt-rent. Usch! Det är lite jobbigt när jag har sånt som är uppe vid ansiktet. Jag får inte ta för djupa andetag med nsan för då storknar jag typ 😝
Kanske man måste börja att köra maskinerna tomma en gång innan en kan lägga i sin tvätt fortsättningsvis.. Kommer ju ta så sjukt mkt extra tid. Man vill ju få undan tvätten så snabbt som möjligt liksom. 
Det blir att ta sig en liten funderare helt enkelt. Dock kommer det väl sluta med att en biter ihop och fortsätter i tvättstugan 😉😅