Ögoncheck

Hade tid på ögonmottagningen i torsdags. Kl 8 skulle jag vara där. Jag var klar 12.20. Nu stod det att det kunde ta hela förmiddagen så jag var bara glad att det inte tog ännu längre tid 😅

\n

De provade prismautjämning för att se om ögonen kunde hitta ett mer optimalt läge typ. Så att jag skulle se bättre.
Var tvungen att ha en sort ca 30min innan det gick att utvärdera. Provade tre olika o ena två gånger så fyra rundor totalt. Plus lite förskjutet då de andra patienterna krånglade för ortoptisten.

\n

Det blev lite klarare med prisma 3 vad nu det betyder 😉 Dock kvarstår problemet att inte kunna fokusera längre än kanske 2sek innan objektet blir suddigt. Är ju framförallt det som stör mig. Så frågade lite om der gör kunde hjälpa mot nystagmusen oxå. Nej, den kommer alltid finnas o triggas av det jag ätit, trötthet, mående generellt, stress, press mm.
Eftersom operation ev är en lösning (om operatören tycker det) o jag är inte så taggad på det ville jag få mer kött på benen. Skelningen på höger öga skulle kanske kunna bli lite bättre med det, men inte alls hundra heller.
Är lite nojig ifall nåt skulle gå fel o jag förlorar syn på mitt bästa öga det vänstra.
Annat alternativ är att ha glasögon med korrektion och/eller bara slipat prisma. Syftet med mina linser är ju att slippa glasögon så kan känna att det inte löser då mkt. Men kanske kan ha linser sen prisma glasögon vid speciella tillfällen när jag vill se bättre generellt 😄

\n

Aja jag skulle då tillbaka för en second opinion typ i januari så får väl se vad som sker sen.

Kändes lite jobbigt när jag såg hur jag såg ut i brillorna med prismorna 😂🙈

Vandrade ju som runt på sjukhuset för att fördriva tiden 🤣