Tid i köket
Det blev lite bakat i helgen också. Kladdkaka (ingen bild på den då jag högg in för snabbt🙈😅), saffranskaka och bröd.

Rätt nöjd över att saffranskakan äntligen vill släppa från formen så inte massa satt kvar i den. Sen då den blev som lite högre i mitten i ugnen så när jag då tog bort formen så tog ju gravitationen över så att alla delar landade på tallriken vilket resulterade i att den sprack ganska exakt på mitten med värsta skåran. Det finns en poäng i uttrycket "jag bakar hellre än bra" 😄Vilket vi får bevis för även på brödet. Men för att återgå till kakan så smaken var det inget fel på och även om jag inte har en mortel, borde verkligen införskaffa en sån (kanske får önskas i julklapp🎅 vem vet) för hade "hel" saffran så blev lite klurigt men jag hittade en liten egen provisorisk lösning.

Brödet då, tänker jag så här att långpannebröd är smidigast att bara "slänga ihop" degen jäsa och så ut i pannan. Ska väl erkänna att jag ändrade ju lite grann i receptet, bytte ut mjölk mot vatten och så hade jag i lite rågmjöl istället för bara vetemjöl. Det började bra.

Den jäste fint första.
Andra jäsningen som var i långpannan då hände inte mkt. Kanske lite lite men var marginellt.

När jag sen tog ut den när den gräddats klart ja då var den ju platt nästan överallt. Så skrattretande. Kanske lite segt där den var som plattast men annars helt okej. Mkt smör och ost så går det lätt ner 😉
Jag lyxade ju till att laga mat också. Nu har jag ätit upp alla goda mamma var här och fixade så nu måste jag ta mig i kragen igen. Gjorde det enkelt så köpte en grytbas med curry. Sen steka grillost, paprika och wokmix. Hällde över såsen och så kokade jag pasta till det. Blev 7 portioner. Det kallar jag smidigt. Gott blev det också 😋